Szex.Tippek

“Sokan mondták nekem, hogy nem bírják a kövér csajokat, aztán mégis lefeküdtek velem”

“Nem szégyellem a nagy testemet.  Úgy gondolom, aki nem tudja elfogadni a striáimat, az nem érdemli meg a narancsbőrömet. Nem voltam mindig ilyen. Olyan csaj voltam, aki ragaszkodott ahhoz, hogy sötétben szexeljen, és mindig betakartam magam, ha kikeltem meztelenül az ágyból. Sosem akartam felül lenni, mert féltem, hogy néz ki onnan a hasam. A magabiztosságom abból a felismerésből ered, hogy egy nap rájöttem, miért is kéne a kövérségem rejtegetni? Végülis sosem gondoltam azt, hogy a partnerem csak a fejemet látja, mielőtt ágyba bújunk. Ráadásul a pasik nagy része elmondta, hogy mennyire tetszik neki a testem, szereti a kerek csajokat. Persze azt gondoltam, hogy csak a kövér szót szépítik. Pedig már azt sem találom csúnyának.

Egyszer az egyik pasinak mondtam, hogy nyugodtan hívjon kövérnek kerekded helyett, hiszen az vagyok, kövér.

“Hidd el, te nem vagy kövér. Én nem vonzódom a kövér nőkhöz”

– hangzott a meglepő válasz. Ekkor esett le, hogy ez az egész nem is rólam szól, hanem róluk. A pasikról, akik nem akarják beismerni hogy igenis vonzódnak a kövér nőkhöz. Nemcsak a nőkbe van beleégve, hogy csak egyetlen testalkat a szexi. És a férfiak is szégyent éreznek, ha olyan test tetszik nekik, ami a társadalom szerint nem szexi. A kövér nők egyszerűen “rangon aluliak”, ezért sok heteroszexuális férfi egyszerűen tagadja, ha vonzónak talál egy kerek nőt. Persze ez nem vonatkozik a világ öszes heteró férfijére. Vannak közösségek, akiket csak “kövérimádónak”  ( fat admirers) – hívnak. 2011-ben a Village Voice-ban , Dan Weiss, aki vállaltan szereti a kövér nőket, lerombolta azt a mítoszt, hogy a plus size csajok könnyebben ágyba vihetők, és nem igaz az sem, hogy amelyik pasi kövér nővel randizik, annak kicsi az önbizalma.

“Az igazság az, hogy az emberi vágyak rendkívül sokfélék, és ha nem élnénk ennyire kirekesztő világban, akkor ez ki is kiderülne. De sajnos, nem ilyen világban élünk” – mondta Virgie Tovar, testaktivista. Ha a kövér nők máshogy jelennének meg a mainstream médiában, például ha Melissa McCarthy nem mindig vicces, és abszolút szexiség mentes szerepeket kapna…”

Egyébként a vonzalom  – a tudomány állása szerint – kevésbé múlik a külalakunkon, inkább az illatunkon, a kedvességünköna es az intelligenciánkon. Ezt Ken Page pszichoterapeuta  érzelmi vonzalomnak nevezi. “Azt gondolni, hogy a súlyod vagy az alakod miatt nem vonzódnak hozzád, egyszerűen tévedés.”

De miért van az, hogy az erőszakos zsidó anyám állandóan azzal jön, hogy fogyjak le, hogy hozzá tudjon adni egy zsidó fogorvoshoz. Az internet népe is miért jön folyton azzal, hogy majd fogyás után megtalálom az igaz szerelmet? Tudom, hogy nem így van, hiszen van több szexi barátnőm, és megtanultam, hogy a a magas, vékony, szépségmániás barátnőim magánélete is éppen olyan szörnyű, mint az enyém.

Vékony vagy kövér – egy hajóban evezünk, amikor megcsalnak bennünket, vagy jön az üzenet, hogy “Szuper vagy, de..” A különbség annyi, hogy amikor ez megtörténik a vékony barátnőim nem gondolják azt, hogy ez azért történt, mert vékonyak, szóval miért kéne nekem is azt gondolnom, hogy a súlyom miatt van mindez?”

A cikk eredetileg a Vice-on jelent meg.

Ha van erről véleményed, írd meg kommentben, vagy írj a szexsuli@szexsuli.hu e-mail címre!

Borítókép: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email

(7) Hozzászólás

 1. Paár Izabella says:

  Nagyon tetszik ez az oldal , a szex valóságos , hétköznapi megközelítése . A felmerült témák sokakat érintenek és minden korosztály számára tanulságos lehet .

  1. szexsuli says:

   Köszönjük szépen!

 2. Agrdi Sándor says:

  Nagyon tisztán látod a dolgokat, én férfi vagyok és mindenben egyet értünk, bárcsak sok ilyan okos nő lenne, mint te vagy.

  1. szexsuli says:

   Kedves Sándor,

   köszönöm a hozzászólást és, hogy követed a Szexsulit! Ha van olyan tapasztalatod, témafelvetésed, ami szerinted másokat is érdekelne, írj kommentben, vagy a Szexsuli valamelyik e-mail címére: szexsuli@szexsuli.hu vagy ideirj@szexsuli.hu-ra. Üdvözlettel: Jámbor Eszter/Szexsuli

 3. Amegy says:

  Ez fordítva is igaz. Az egyik legszebb élményem egy 140 kilós pasival volt. Amikor eltekintesz attól mit szabad szépnek, jónak látni, a valódi emberrel szeretkezel sallangok nélkül.

 4. Kata says:

  Ez fordítva is igaz. Az egyik legjobb szexélményeim egy 140 kilós férfihez voltak köthetőek. Ha levetkőzzük azt, hogy más mondja meg nekünk mi tetszik, mi a szép és vonzó, akkor a valós emberrel lépünk kapcsolatba, nem álomképekkel.

  1. szexsuli says:

   De jó, hogy ezt írod!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.