Szex.Egészség

Nyalókendő (dental dam) – az is egy óvszer, csak itthon senki nem használja

dental dam szexsuli

“Cunnilingus” – mondta még 2013-ban Michael Douglas, amikor arról kérdezték, hogy a torokrákját vajon a sok dohányzás meg a pia okozta-e. Nem a pia, hanem a pina  – már bocsánat – vagyis szerinte az orális szex okozta a megbetegedését. Szóval én akkor hallottam először arról, hogy a nyalás – konkrétan a HPV  – tud torokrákot okozni, persze ez nem jelenti azt, hogy okoz is, de előfordulhat.

“Celofán” – mondta az egyik csajismerősöm még ezer évvel ezelőtt, amikor arról beszélgettünk, hogy az egyéjszakás kalandjainak vagy a nem állandó partnereinek csakis celofánnal engedi az orál szexet. Furcsán néztem rá, hogy miről beszél, aztán körülnéztem a témában és kiderült, tök jól teszi, ugyanakkor van biztonságos megoldás a celofán helyett.

A nyalókendőt ismered?

Dental damnek hívják erre a megoldást, és nálunk egészségtudatosabb országokban, ha bemész egy drogériába, simán ott vannak az óvszerek mellett. (Ugyanitt, ha láttok ilyet magyar boltban, légyszi, írjátok meg!) Itthon néhány szexshop árul nyalókendőt, de egyáltalán nem általános.

A nyalókendő – ahogy az óvszer – megvéd a nemi betegségek ellen. Ugye, nemcsak nemi szervről nemi szervre “ugrik át” az STD, hanem működik minden verzióban. Vagyis védekezés nélküli orál szex közben is el lehet kapni minden hülyeséget. Nem a paráztatás a lényege ennek a cikknek, hanem az, hogy tudd biztonságosan élvezni a szexet, és ne utána imádkozz a szobád sarkában, hogy “Ugye, nem kaptam el semmit, ugye, nem lehetek terhes…”

Ja, és persze nemcsak puncira tehető, rimjobra is tökéletes. És ami még fontos, terhesség ellen nem véd, szóval ne csomagoljatok bele f@szt, arra ott az óvszer. A videó alatt pedig megnézhetitek azt is, hogyan lehet óvszerből nyalókendőt csinálni házilag.

Így csinálj nyalókendőt házilag óvszerből!

Van még a jó kis std.hu oldal is, és ott is bővebben írnak a nemi betegségekről, és megmutatják lépésre lépésre, hogya lehet egy óvszerből egy ollóval dental damet varázsolni. Kattints ide a leírásért!

Szuper lenne, ha az iskolában megtanítanák, hogy nemcsak óvszer létezik, hanem dental dam is. Sőt, én látom azt a technika órát, ahol ilyet gyártanak a középsulisok.<3

Ha még többet szeretnétek tudni a nemi betegségekről legalábbis arról, hogy hogyan NE kapjtok el őket, kattintsatok a Semmelweis egyetem biztonsagosszex.hu oldalára!

Borítókép:

Print Friendly, PDF & Email