Szex.Art

Így cseszik el mindenki életét az elmaradt coming outok

lmbtq_szexsuli

Nyilván tudjátok, láttátok, olvastátok, talán még tüntettetek is velem és még legalább 10 ezer emberrel a legújabb megszavazott magyar törvény ellen, ami nemcsak az LMBTQ+ közösséget rekeszti ki vagy legalábbis megpróbálja kirekeszteni, hanem minden emberséggel gondolkodó magyart belök egy mély sötét lyukba. Az egész háttérről itt olvashattok bővebben illetve ha szeretnétek kommentelni a témában, akkor ez alá a Szexsuli Instagram poszt alá már írhatjátok is a véleményeteket.

A coming out útja baromi nehéz lehet – olvastam most rengeteg történetet, beszélgettem ismerősökkel, barátokkal, illetve érzékelem – az LMBTQ+ barátaim életén keresztül – hogy még akkor is nagyon nagy teher, ha egy elfogadó családban nősz fel és van, aki segítsen neked. Nyilván egy olyan társadalomban, ahol azért bántanak, beszólnak, kiközösítenek, mert meleg vagy biszex, netán transz, nagyon nehéz szeretni és elfogadni magadat. Egy olyan társadalomban, ahol még a heterószexről sem igazán beszélnek/tanítanak semmit az iskolákban…

“Érzelmi ridegtartás” – ennek az érzésnek már csak később adtam nevet – amikor leesett, hogy mi is történt velem igazából. Nagyjából másfél évig voltunk együtt még jó sok idővel ezelőtt egy pasival, aki sajnos magának sem ismerte be, hogy meleg, nevezzük Jének.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NTRTEA (@ntrte_community)

A most már vállaltan meleg barátom mesélte – aki nem Jé – hogy neki korábban még menyasszonya is volt, akit ugyan szeretett, de  – így fogalmazott – “nem tudott érzelmileg annyit adni az a heterókapcsolat neki, amennyit egy pasival át tudott élni.” Ő végül odaállt a csaj elé és megmondta neki, hogy mi a helyzet.

Jó lett volna, ha Jé is elém áll és megmondja, hogy mi a helyzet az alatt a másfél év alatt, sőt inkább már rögtön elsőre, hogy ne legyen aztán a következő nagyon szomorú másfél év. Igazából tudtam, gondoltam, éreztem végig, de nem akartam tudomást venni az egészről. Utólag persze röhögök magamon, hogy vajon miért nem vettem komolyabban az idegen félmeztelen férfiak testére tett totál szexuális megjegyzéseit…De most igazából nem is az a lényeg, hogy miből tudtam, hogy meleg, hanem az, hogy én hogyan éreztem magam közben és szakítás után:

  • Folyamatosan hazudtam magamnak.
  • Folyamatosan hazudtak nekem.
  • Állandóan megkérdőjeleztem a “megérzéseimet”, a jeleket – “Ugyan már, miért lenne egy csajjal, ha meleg?”
  • Arra gondoltam, biztos az én hibám, hogy nem vagyok szerethető.
  • Azon gondolkodtam, hogy mit kéne tennem, hogy igazán vonzó legyek a saját pasim számára érzelmileg is.
  • Mellőzöttnek éreztem magam.
  • Unalmasnak éreztem magam.
  • Odalett az önbizalmam nagyon sok időre.
  • Utólag mérges voltam, hogy elvett tőlem lehetőségeket.
  • Sajnáltam, hogy ő is elvett magától lehetőségeket – lehetett volna ő is valaki mással helyettem…

Igazából a tanulság csak annyi, hogy mennyire romboló sz@r ez az egész, és minél több nőnek vagy férfinek

e l              k e l l           t i t k o l n i a

azt, hogy az LMBTQ+ közösség tagja, az nemcsak nekik, hanem mindenkinek rossz lesz.

HA ÚGY ÉRZED SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED, MINDENKÉPPEN TUDD, HOGY NEM VAGY EGYEDÜL!

Nézd csak, ezek a szervezetek segítenek neked:

@amnesty_hungary
@budapestpride
@hattertarsasag

@transvanilla.official
@labrisz_egyesulet
@magyar_helsinki_bizottsag
@magyarlmtqkozosseg
@asex_hun
@ataszjelenti 

 

Print Friendly, PDF & Email