Szex.Tippek

Na, szóval mit lehet tenni a csiklóval?

hüvelyi orgazmus tévhit

A 19. században született osztrák pszichiáter nem valószínű, hogy sejtette – bár kellett volna neki – hogy mekkora károkat okozott azzal a nőknek, de konrétan az emberiségnek, hogy imádott csoportosítani. Csoportosította például a női orgazmus típusokat, szerinte a nőknek van hüvelyi és klitorális orgazmusa. Mindenezt ugye a halála, 1939 előtt, vagyis a mai napig Freud huszadik század eleji gondolataira van alapozva, hogy hogyan kéne nekem mint nőnek eljutni a csúcsra 2020-ban. Ó, persze ne gondoljátok azt, hogy itt most van merszem beszólni Freudnak, csak épp most olvasom Betty Dodson önéletrajzi könyvét, amiben leírja például azt, hogy hét évig élt olyan házasságban, ahol nagyjából 30 másodpercig tartott minden aktus, orális szexet csak ő adott a férjének, és nem kérte a viszonzást, mert azt gondolta, hogy rettenetesen csúnya a puncija. Bár lovaglópózban el tudott élvezni, de az ötvenes években, aki lovagolni akart a férje farkán eléggé ribinek számított – legalábbis ezt írja Betty a Sex by Design: The Betty Dodson Story című könyvében.

Én 16 éves voltam, amikor elvesztettem a szüzességem, és túl sok mindent nem tudtam a szexről, de például azt tudtam, inkább hittem, hogy úgy kell elélvezni, hogy a pasi beteszi a farkát, és nekem szinte már azonnal jó is kell, hogy legyen. Ha pedig nem jó csupán annyitól, hogy a pasi betette a farkát, akkor bizony velem van a probléma.

Én annyira megörültem, mikor először olvastam a csikló teljes anatómiájáról, engem ez a tudás felszabadított az alól, hogy valamit nem tudok elérni, ami minden rendes asszonynak sikerül vagy pont nem. Vagyis a vaginális orgazmusom is klitorális, mert a csikló nemcsak a kis vacak a punci “végén”. (Nagyon ajánlom ezt a régi Dívány cikket, mert ebben le van vezetve szépen, hogy miért nincs hüvelyi orgazmus. Itt pedig egy még részletesebb angol nyelvű cikk a hüvelyi orgazmus tévhitről.) És, ha ez egy olyan anatómiai tudás, amivel felszerelnek bennünket mondjuk nyolcadikos korunkban, persze a fiúkat és a lányokat is, máris sokkal jobb lett volna minden.)

Egyébként gondoltam rá, hogy írok a Főpolgármesteri Hivatalnak, hogy szüksége van a fővárosnak egy köztéri csikló szoborra. (Mondjuk minden magyar településnek szüksége lenne rá Trianon emlékművek helyett.) Aztán jött a koronavírus helyzet, és gondoltam, hogy ez most nem az a történelmi pillanat…azért majd egyszer tényleg írok..)

Kállay Judit énekelte meg 1959-ben, hogy milyen egy rendes ember, én meg most 2020-ban leírom, hogy szerintem  milyen egy “rendes ember” csiklóügyileg, vagyis milyen az ideális csiklótudatos szexpartner.

  • Ismeri a csikló teljes anatómiáját.
  • Nem gondolja azt, hogy a sima behatolás elég az orgazmushoz.
  • Nem akad ki, ha a partnere izgatja a saját csiklóját szex közben.
  • Sőt, aktus közben ő is hozzáér a partnere csiklójához.
  • Nyilvánvalóan kérdez, megbeszél, keresi a konszenzust.
  • Imádja az orálszexet, nemcsak kapni, adni is.
  • Bátran használja az ujjait.
  • És ez a legalapabb: érdekli, hogy a partnerének jó legyen.

Borítókép: clitorosity

Print Friendly, PDF & Email