Szex.Egészség

Szex hatvan felett: “Sokkal jobb, mint 20 éves koromban”

szex idős korban

Húsz éves koromban olyan nagy volt az arcom, hogy azt gondoltam, aki negyven éves az már öreg. Most negyven vagyok – persze nem vagyok öreg – és kíváncsian várom, milyen lesz a szexuális életem 20 év múlva, vajon tud-e annyit változni, fejlődni, mint húsz és negyven éves korom között…Szeretem ezt a témát, és szeretek róla többször beszélni, mert ez az időskori szex -bár lehetne rá kifejezőbb, jobb szó – nem az a gyakori topik még a szexen belül sem. A hatvanon felülieket leírja a társadalom, pláne Eurőpa ezen részén, ami nagy kár, mert azt a szexmagabiztosságot, ami összegyűlik addigra szerencsés esetben, tanítani kellenne…

Ezért örültem meg, amikor Erika Lust blogján szembejött velem a 61 éves Brenda és a 65 éves Max története:

BRENDA, 61 ÉVES, HÁZAS

“Teljesen más a szexuális életem, mint 20 éves koromban. Akkor nem a magam kedvéért, a pasijaim kedvéért szexeltem. Ez nem jelenti azt, hogy nem volt jó. Mindig is könnyen elélveztem, de sosem vettem a kezembe az irányítást. Nem voltam magabiztos, nem szerettem a testem, és nem tudtam, hogyan kell jó szeretőnek lenni. Nagyon szégyellős voltam, sima vaníliaszexet űztem, mert minden, ami egy picit is eltért a normálistól, ijesztő volt számomra.

Most már teljesen más a szexuális életem, mert tudom, hogy mit szeretnék, és arra meg is kérem a partneremet. Most már magabiztos vagyok, és azt gondolom jő szerető is. A férjemmel húsz éve vagyunk együtt, nagyon fontos a számunkra, hogy izgalmas maradjon ez a része is az életünknek. Egy kis light BDSM, szerepjáték, dirty talk jöhet bármikor és egy gyors menettel sincs bajom. Rendszeresen maszturbálok, pornót nézek, használok szexjátékokat. Hiszem – mióta először átéltem orgazmust – hogy mindennap át kell élni, ha lehet, mert ez az egyik legjobb dolog az életben. Jó lenne, ha a társadalom elfogadná/tudná, hogy az idősebb emberek is szexelnek, sőt élvezik is!:)

MAX, 65 ÉVES, EGYEDÜLÁLLÓ

“Sokkal kevesebbet szexelek, mint húsz éves koromban, viszont egészen más a minősége a mostani együttléteimnek: érzelmesebb, szenvedélyesebb, mélyebb az egész. Negyven év házasság után után váltam el, de van egy partnerem, akivel nem élünk együtt, viszont amikor találkozunk akkor megadjuk a módját az együttléteinknek. A szex sokkal lassabb lett, de erőteljesebb, mélyebb.

Idősebb pasiként az erekcióval vannak problémáim néha, de az együttlétünk során az a gyönyör, amit a partnerem nyelvvel és ujjal való kényeztetése jelent, sokkal-sokkal jobb, sokkal intenzívebb annál, amit fiatalabb koromban átéltem. Szerintem nem kell kék tabletta, ha elfogadod a tested és azt, hogy mire vagy vele képes, tényleg sokkal nagyobb élvezethez mint amit fiatalon átéltem. Jó lett volna tudni fiatalon, hogy sokkal jobb lesz a szexuális életem majd.

 

FORRÁS///Az eredeti cikk Erika Lust blogján jelent meg.

Borítókép@francesca_between_art

Print Friendly, PDF & Email
Liked it? Take a second to support szexsuli on Patreon!