Szex.Egészség

Mielőtt óvszer nélkül szexelsz a partnereddel, ezt mindenképpen csináljátok meg!

“Akkor elmegyünk orvoshoz?” – kérdezte a pasim, mielőtt óvszer nélküli szexre vetemedtünk volna. “El, persze” – mondtam én olyan meggyőzően, mintha minden párkapcsolatomban így jártam volna el. Pedig egyáltalán nem. És ültem ott hülyén, hogy vajon miért 33 éves koromban hallok először a tisztasági papírról. Igen, így hívják: tisztasági papír, és amikor az anyámnak elmeséltem, milyen rendesek, meg odafigyelőek vagyunk a pasimmal, rögtön azt kérdezte, hogy “Úristen, mennyi csajjal lehetett, ha ilyen ötletei vannak.?!”

Na, ez az a kérdés, amit el kell felejteni, mert azért ebben a 21. században az ember fiának, lányának egynél általában több szexuális partnere van élete során. Igaz, egyetlen embertől is el lehet kapni valami jó kis nemi betegséget, nem kell hozzá száz emberrel szexelni.

Az egyik jóval 30 feletti pasihaverom mesélte, hogy a huszonéves barátnője vetette fel a tisztasági papír kérdését, és először teljesen fel volt háborodva, hogy ilyet kér tőle a csaj, de némi gondolkodás után rájött, hogy ha ez teljesen alap lenne kéne, hogy legyen mindenkinek, valószínűleg sokkal kevesebb esély lenne arra, hogy össze-vissza fertőzze egymást a világ.

Egyébként itt első körben ne súlyos nemi betegségekre gondoljatok: csomó STD-nek alig van tünete, szóval simán  lehet valami ártalmatlan, pár nap alatt gyógyítható fertőzésed. Szóval az a verzió, hogy biztosan nincs bajom, mert annyira vigyáztam, nem állja meg a helyét.

Miért jó elmenni egy ilyen szűrésre?

  • Jó tudni, hogy minden rendben van-e az egészségeddel.
  • Nemcsak magad miatt, hanem a partnered miatt is.
  • Ha erről tudtok felnőtt módjára beszélni őszintén, akkor másról is tudok majd.
  • Tiszta lappal indulni csodás: úgy vágni bele az első óvszer nélküli szexbe, hogy tudjátok, senki sem fertőzi meg a másikat.
  • Az érzés, hogy vigyázunk a magunk és egymás egészségére, jó <3

Én a nőgyógyászomnál a szokásos éves rutin méhnyakrákszűréssel együtt “leszűrettem” magam, de ezen a linken sok-sok hiteles orvosi információt találtok a szűrésekről.

Borítókép: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email
Liked it? Take a second to support szexsuli on Patreon!

(2) Hozzászólás

  1. […] azoknak a párkapcsolatoknak van vége egy idő után, ahol nem szexelnek egymással a partnerek. A szex – akár időzített, akár nem – egy kapocs, fenntartja az intimitást, a […]

  2. […] Mielőtt óvszer nélkül szexelsz a partnereddel, ezt mindenképpen csináljátok meg! […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.