Szex.Art

Rubber Kriszta: “Van, akinek a látvány tetszik, van, aki az illatára gerjed”

rubber kriszta latex

“Eléggé visszafogott vagyok, általában nem vagyok extrém típus, meg is lepődnek, ha találkozunk, nem erre számítanak” – Rubber Krisztával (Kriszta ezen a néven alkot) még tavaly decemberben találkoztunk, és akkor beszélgettünk egy nagyot. Kriszta eredetileg kertészmérnök, de már több mint 10 éve megrendelésre készít latexruhákat, és ebből is él.

“A volt partneremmel megvolt a közös érdeklődés a latex iránt és nyilván vettünk. Az olcsóbb, öntött kínai latex nem tetszett, egyszerűen nem az az érzés, aztán vettünk Simon O-tól konfekciót – ő egy nagyon ismert osztrák készítő – és akkor éreztem,hogy hű, ez már tényleg nagyon izgalmas, de méretre az sem volt pontosan jó.

Én alapvetően szeretek otthon elkészíteni dolgokat, ha meg tudom csinálni otthon, akkor megpróbálom megcsinálni, én szeretem a kézzel matatás dolgot, meg az aprólékos dolgokat. A latexruha kézzel készül ragasztással, semmilyen gép nincsen hozzá. Nyilván, ha valaki akar, használhat a szabásminta készítéshez programokat, én nem használok. Én a méteráruból rendesen kivágom a szabásminta alapján, csak nem összevarrom, hanem összeragasztom.

Mi volt az a pillanat, amikor rájöttél, hogy “Oké, akkor én latexruha készítő vagyok!”?

Megcsináltam az első ruhákat, feltettem netre, és elkezdtek érdeklődni az emberek, hogy mennyiért csinálnám meg. De akkor éreztem, hogy ez menni fog, amikor jöttek az első pozitív visszajelzések, illetve amikor meg tudtam csinálni egy-egy bonyolultabb darabot, például egy latex combfixet.

Mi történik azután, hogy írok neked egy levelet, hogy szeretnék egy ruhát magamnak?

Amikor érkezik az érdeklődés, az kicsit felderítő munka is, hogy kitaláljam, hogy valójában mit szeretne az illető, mert lehet, hogy meg sem tudja fogalmazni. A színnel kezdjük általában, a nőknél nagyon fontos a szín, a férfiaknál viszont általában egy szín létezik a fekete. 🙂

A női sláger színek a feketén és a piroson túl a füstös átlátszó, de megy a rózsaszín, és vannak egyéb extrém irányok, ott nagyon megy a testszínű.

Van, akinek a látvány tetszik, van akinek az érzet, van, aki az illatára gerjed.

Illetve a vastagsággal is lehet variálni. (van olyan is, aki PVC-t hord.) Van, akivel találkozom élőben, de van akivel nem. Nem feltétlenül kell találkozni, mert le tudják mérni magukat, én bízom ennyire a vásárlókban. Itt nincs ruhapróba, mert ugye ez ragasztó, tehát ha nem tudom szétszedni, újra kell csinálni az egészet. Ha nagyon nem lett jó, akkor átragasztom. Meg utólag is van olyan, hogy eltelt 3-4 év, hízott vagy fogyott 3 centit és akkor korrigálom. Nem mindenki bírja tolerálni, ha annyira feszes rajta, de olyan is van, aki meg pont azt szeretné. Néha olyan feszes dolgokat kérnek tőlem, hogy én kérdezem, hogy de biztos, de tényleg?

Férfiak vásárolnak főleg maguknak és a párjuknak – ebben van szexualitás, de egyébként olyan is van, aki divatból hordja buliruhának, különlegesen szeretne benne kinézni, de már egyre több csaj is vesz magának. Ez nem feltétlenül a dominák vagy egyéb szexmunkások világa, teljesen kulturált párkapcsolatokban  hálószoba dolog: kikapcsolódnak, viccelődnek vele, de igazából ez nem is rám tartozik. Nagyon színes a paletta, de általában 30 felettiek a megrendelőim. Mondjuk valószínűleg azért, mert jobban megengedhetik maguknak. Van egy barátom, aki majdnem 70 éves, és világéletében nyitott, kíváncsi típus volt, neki is van latex holmija.

Egyébként ez foglalkozástól független, és sokszor a családos emberek hobbija. Ők csak hálószoba mókának tekintik a négy fal között, sose mennének el ilyen buliba.

Mi volt a legextrémebb dolog, amit elkészítettél?

A legnehezebb darabot mondom inkább, mert annyira szubjektív, hogy mi extrém. Egy reklámfilmhez kérték egy űrlény jelmezt: erős rózsaszínből, 3 ujjú kesztyűvel, meg felfújt alkatrészek is voltak rajta.

Mi a hozzáállás itthon, el szoktad mondani egy társaságban, hogy mivel foglalkozol?

Van olyan ismerősöm, aki azt meséli, hogy a latex gyerekkora óta izgatta, és a mi korosztályunk még  internet nélkül fedezte fel a  szexualitást. Sok ismerősömtől hallottam, amikor elkezdődött az internet korszak és a csetelések, akkor jöttek rá, hogy “De jó nem, vagyok egyedül”.  Persze ettől még ijesztőnek találja a mainstream: ugye, általában a súlyos, maszkos, extrém latexet látod a médiában. Mondjuk, én nem szoktam szóba hozni, bennem nincs annyi exhibicionizmus. A volt párommal csináltunk a témáról egy blogot, részünkről ennyi.

Egyre többen merészek, bejött az extrém vonulat, de azért keveredik. Filmeseknél szokott lenni   olyan kérés, hogy legyen latex,  de ne legyen annyira latexes. Ekkor azért szoktam nevetni:) Nagyon sok filmben van egyébként egy-egy ilyen ruhadarab, de ott is az éjszakai virágszálak testén. Ha viszont extrém buliba mész, ott  a csúcs, ami a legmagasabb kategóriának számít az a latex, nyilván az ára miatt is.

A te gardróbodat úgy képzeljük el, hogy kinyitod és ott a szuper kollekciód?

Nem, nekem nem..de van olyan ismerősöm, akiknél van ilyen gardrób!:) Nálam szakszerűen bezacskózva áll a szekrény alján…

A képek forrása: Gumi R Kriszta Facebook oldal

Print Friendly, PDF & Email