Szex.Egészség

Így bánj a péniszeddel szex után!

szexsuli, pénisz, szex után, higiénia

Korábban már írtam arról, hogy “Hogyan bánj a punciddal szex után!, most a péniszek következnek. Segítséget kértem Dr. Tamási Béla, bőrgyógyász és nemi gyógyásztól, akinek a szuperhasznos blogján nagyon sok hiteles és közérthető posztot találtok a témában.

Vannak-e esetleg tévhitek a férfiak fejében a péniszhigiéniával kapcsolatban? Ha igen, melyek a leggyakoribbak?

Általában hajlamosak “túltisztítani” a péniszt, ami nem jó, mert kiszárítja a bőrt és ekcémát okozhat. Az is gond, hogy sokan női intim mosakodót használnak férfiként, amiben általában tejsav van, és szintén irritál. Mint sok esetben, a “bio” és “mindenmentes” termékek nem biztos, hogy a legjobbak, mert ezek tele vannak növényi kivonatokkal, amik megint csak ekcémát okoznak.

Szex után elég csak letörölni a péniszt? Vagy érdemes szappannal, tusfürdővel alaposan megmosni az intim részeket?

Szex után egy langyos vizes-szappanos megmosás nem árt (a péniszen maradt hüvely- vagy ondóváladék kiváló táptalaj gombáknak például), sőt, szex után pisilni sem árt egyet, mert a vizeletsugár kimossa a kórokozókat a húgycsőből.

Szex közben keletkezett apróbb sérülésekkel – esetleg harapás – van-e bármilyen teendő?

Nem igazán. Tisztán kell tartani, érje víz és szappan, esetleg sebkenőcs (pl. unguentum ad vulnera) vagy fertőtlenítő (Octenisept), ezeket direkt a sebbe kell tenni.

Szex közben mire figyeljen az, akinek pénisze van, és figyel az egészségére?

Hát ez elég nehéz kérdés. Ha a nőnek van valamilyen nőgyógyászati, vagy a férfinak urológiai vagy nemi panasza (szemölcsök, váladék a húgycsőből, seb a nemi szerven, stb.), akkor inkább ne szexeljenek.

Borítókép: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email