Szex.Egészség

A négy fal között nem lehet mindig maximumon szeretni

Hogyan lehet kibírni a távkapcsolatot? – erről beszélgettünk múlt héten Várhegyi Anna, szexuálterupeutával, és akkor került szóba, hogy a négy fal közé zárt párkapcsolatoknak sokkal több erőfeszítésre van szükségük, sokkal nehezebb “elviselni” egymást, még akkor is, ha amúgy minden rendben van.

Nálunk az a helyzet, hogy bár öt éve együtt vagyunk, és idén terveztük a hivatalos összeköltözést, most a koronavírus ezt picit előbbre hozta, már a 30. összezárt nap környékén járunk, és kövezzetek meg, de mi nagyon okék vagyunk egymással. És Várhegyi Anna “túlélési” tippjei pont olyan pároknak szólnak, akik között rendben vannak a dolgok, csak a karantén a nehezítő tényező. Szóval, ha már a karantén előtt se voltatok túl jóban a partneretekkel, azért mert most közösen társasoztok , nem lesz minden egy csapásra happy.

“Az egy jó dolog, hogy a párunk velünk van!”

“Ezt sose felejtsétek el: a párunk azért a párunk, mert szeretjük, és akit szeretünk, azzal szeretünk lenni” – mondta Várhegyi Anna, szexuálterapeuta, aki szerint a nehéz pillanatokban ezt nem árt felidézni.:)

Szóval összeszedtem nektek Anna tanácsait, szerintem ezek olyan dolgok, amelyeket akkor is jó megfogadni, ha nincs koronavírus

  • JÁTSSZATOK!: a végtelen film – és sorozatnézésen kívül csináljatok közösen mást is. Játsszatok a valóságban, itt van például egy beszélgetős játék. És persze ez a szexre is vonatkozik – ha már ott a lehetőség, hogy össze vagytok zárva, próbáljátok ki a lakás különböző pontjain, próbáljatok ki szexkütyüket, akár szerepjátékot, amihez csak kedvetek van
  • A SZEX NEM JÁR, csak azért, mert a csajod a csajod vagy mert a pasid a pasid, nem jelenti azt, hogy LE KELL veled feküdnie, akkor is, ha nem akar. Tekintsétek az összezártságot egy nagy előjátéknak, és csináljatok kedvet a másiknak a szexhez, intimitáshoz. Csak masszírozzátok, simogassátok egymást, vagy csak figyeljétek amikor mesél valamiről, kicsit udvaroljatok egymásnak, és engedjétek, hogy történjenek a dolgok, ahogy történnek. Minden görcsösség, és kötelezettség libidógyilkos.
  • NEM KÖTELEZŐ MINDENNAP SZEXELNI: persze, ha mindkettőtöknek oké, akkor lehet, akár naponta többször is, de ne gondoljátok azt, hogy most mindenki egész nap szexel otthon, csak ti nem! 🙂 Semmit ne csináljatok csak azért, mert kell, vagy mert így szokás!
  • A szex tökéletes feszültség levezető, sok konfliktust tud “finomhangolni”. Szóval ne büntess szexmegvonással, jobban jártok mindketten, ha egy nagy szex után beszélitek meg a dolgokat, akkor már biztos más színben látjátok a világot! A szex nem csak a feszkó miatt jó, hanem csodálatos élmény, amiből táplálkozhat a kapcsolat, egy muníció, amely megerősíti a kapcsolódást, amire izgalmas visszagondolni.
  • SPORTOLJATOK!: Sportolhatsz a pároddal vagy egyedül! A sport és a szex a legjobbak feszültséglevezetésre.  Vegyél részt online tornaórákon, hullahoppozz, ugrókötelezz, emelgess súlyzókat, vagy szobabiciklizz! Mindegy mit csinálsz, csak csináld, így a feszültséget nem a párod, vagy a párkapcsolatod sínyli meg.  
  • NE LEGYETEK FOLYAMATOSAN EGYÜTT! Vagyis mindenkinek legyen legalább egy pici saját helye. Egy burok, amiben csak te vagy, mert épp nyomkodod a telefonod vagy beszélsz a haverokkal, vagy csinálsz amit akarsz. Legyen mindenkinek saját ideje, amikor nem kell beszámolni a másiknak, hogy éppen mit csinál, hanem csak úgy van, létezik kicsit a saját gondolataiban, vagy elmegy, és kiszellőzteti a fejét.
  • KELLENEK A SZABÁLYOK!: Vezessétek be, hogy ebéd közben vagy az ágyban lefekvés közben/után nincs telónyomkodás. Hogy ne egy nagy telónyomkodós massza legyen az egész nap, jusson benne hely annak, hogy valóban, igazán figyeltek egymásra!
  • NE LÉGY MÁRTÍR!: Beszéljétek meg a napirendet, hogy a kinek mi a dolga aznap, mi a feladata, vagy mit szeretne csinálni, egyszerűen azért, hogy ne  legyen, hogy a pár egyik fele önfeláldozó módon mindig alkalmazkodik, és a partnere pedig nem. 
  • APRÓ KEDVESSÉGEK: ne váljatok érzéketlen robotokká egymás mellett!:) Vagyis fontosak az apró gesztusok, érintések, puszik, csókok, egy megsimítás, de a másik reggeli kávéjának megcsinálása is ebbe a kategóriába tartozik. 
  • SZEREPCSERÉK: Most, hogy össze vagytok zárva más lett a napi ritmus, más lett az élet, szóval nem kell ragaszkodni ahhoz, hogy csak az viheti le a szemetet, csak az mosogathat, aki eddig. Vegyétek észre, ha a partneretek megszakad a gyerek, munka, lakás, stressz négyesében, és osszátok le igazságosan a feladatokat! 
  • Nem csak magunk miatt érdemes zuhanyozni, hajat mosni, szőrteleníteni/borotválkozni, hanem azért mert megtiszteljük ezzel a másikat.
  • RANDIÓRA: mehet a négy fal között is, nemcsak egy távkapcsolatban. Öltözzetek ki – miért ne? Egy kettesben vacsora talpig nyakkendőben, magas sarkúban elég vicces tud lenni, viszont nagyon jól kiszed a kinyúlt poló, melegítőgatya karantén unalmából. Főzz finomat, vagy rendelj különleges ételt, és teremts az otthonodból hangulatos randihelyszínt!
  • NE KRITIZÁLJ, INKÁBB DÍCSÉRJ! Ha folyton kritizálod a másikat, akkor biztos nem kapod meg azt, amit szeretnél, mert a kritikára védekezéssel, vagy támadással reagálunk. Például, ha azt mondjuk: „Napok óta rám sem néztél!!!” Erre mi lehet a válasz? Biztos nem az, hogy akkor gyere, drágám szeretkezzünk egy nagyot… De ha azt mondjuk „Annyira imádtam amit szerda éjjel csináltál velem” az inkább célt ér.

BORÍTÓKÉP: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email