Szex.Egészség

Abortuszellenes busz: “Egy nőnek egész életében két-három orgazmusa van”

abortusz ellenes busz_szexsuli

A napokban futottam a hírbe, hogy abortuszellenes busz járja az országot, és valódi felvilágosítás, valódi információk helyett nagyon sok félrevezető dolgot mond a diákoknak, illetve sokkolja őket. A Magyar Naracs leírása szerint  a 11-16 éves diákok “kéretlenül is szembesülnek a művi terhesség-megszakítás lépéseivel: rajzos ábrákon látható például, hogyan kaparják ki a maradék testrészeket a méhből. Az előadás alatt három 4 perces videót látnak a gyerekek: az első a megtermékenyítésről és a magzati fejlődésről szól, a másodikban egy animált abortuszt lehet látni, a harmadik videó pedig egy kivágott részlet a Mom at Sixteen című 2005-ös játékfilmből.”

Szóval a felháborodásom részletes leírása helyett gondoltam inkább leírom, hogy az abortusz, a művi terhesség megszakítás nem az ördög meg a Sátán műve, hanem egy lehetőség arra, hogy a nő felelős döntést hozzon az életéről, a testéről, ehhez pedig senkinek semmi köze. Nagyon ajánlom a Yelon cikkét arról, hogy Magyarországon évente 10 000 19 éven aluli esik teherbe, és a statisztikák szerint mi vár egy tinédzser anyukára vagy a gyerekére. Természetesen itt a lényeg a szabad akaratból meghozott döntésen van. Az én anyukám is tinédzser volt, amikor én születtem, őt nagyon-nagyon támogatta a családja, ez elképesztően sokat számít, de ez már egy másik cikk…

“Az orvos feladata az, hogy a babát az élők sorából átküldje a másvilágba.”

– hangzik el a cikkek szerint az abortusz ellenes busz előadásán. Szerencsétlen iskolások ahelyett hogy valódi szexuális felvilágosítást kapnának, a nyakukba öntik a sok fals információt, hogy rettegjenek a szextől, keressenek maguknak más információforrást, mondjuk a pornót, amiből nincs esélyük valós ismerethez jutni. Az orvosok feladata pedig az, hogy véleménynyilvánítás és ítélkezés nélkül segítsenek azoknak a nőknek, akik nehéz helyzetbe kerültek a nem kívánt terhesség miatt.

“Egy nőnek egész életében két-három orgazmusa van összesen, és mivel az orgazmusnak az a feladata, hogy a teherbe esést segítse, ha ezt nem a megfelelő partnerrel használják fel, akkor a lányok már nem lehetnek terhesek”

– ezt már az Index cikke írja a buszban elhangzottakról. Szerencsére lányok, fiúk, nem igaz, hogy csupán két-három orgazmusa lehet egy nőnek egész életében, hanem annyi – ideális esetben – amennyit csak szeretne. Furi lenne az a világ, ahol a nőknek életükben összesen csak két-három orgazmusa van. Azért arra kíváncsi lennék, hogy a busz munkatársai szerint a férfiaknak hány orgazmusa lehet egész életükben, és vajon csak akkor ejthetnek-e valakit teherbe, ha szerelmesek is belé, vagy anélkül is működik a sperma. Na, de vissza a nők orgazmusához: igen, magához is nyúlhat a nő, ha akar – a maszturbáció NEM egy elpazarolt lehetőség a teherbeesésre. Hanem egy lehetőség arra, hogy megismerd a tested, hogy tudd, mi a jó neked.

Sajnos az abortusz ellenes busz módszere a félelemkeltésre épül, pedig a szextől nem kell félni, hanem tudatosan, felelősen kell hozzáállni. Vagyis valódi szexuális ismeretterjesztésre és felvilágosításra van szükség a magyar iskolákban, hogy a diákok ne rettegjenek a szexől, hanem élvezzék azt megfelelő védekezési módszerekkel, például óvszerrel.

Borítókép: Unsplash

Kattints a képre és kövesd a Szexsuli Instagramját!

 

Print Friendly, PDF & Email