Szex.Egészség

Egy cikk a fogamzásgátlásról pasiknak is

fogamzásgátlás, szexsuli

Mielőtt belevágsz bármilyen fogamzásgátlási módszerbe, alaposan járd körül a lehetőségeket, és csak azért,  mert a barátnődnek valami bevált, még nem biztos hogy neked jó lesz. Én csak azóta vagyok ilyen szigorú ebben a kérdésben, mióta sok-sok év gyógyszerszedés után problémáim lettek a libidómmal, plusz nagyon nem akart helyre állni a menstruációm, miután abbahagytam a gyógyszert. Persze  ez nem jelenti azt, hogy a gyógyszer rossz, egyszerűen nem volt kompatibilis velem.

1. Először is a fogamzásgátlás nemcsak a csajok dolga. Persze, ha nem sikerül, akkor te leszel terhes egyedül, de az már sokat elárul a partneredről, hogy hogyan áll ehhez az egészhez. Ha nagy ívben leszarja ezt a kérdést, akkor inkább válts pasit. Ezért is írtam a címbe, hogy nyugodtan olvasd el pasiként is ezt a cikket, mert jó, ha neked is megvannak ezek a szempontok, és nem hagyod egyedül a csajodat ezzel a kérdéssel.

2. Olvass utána, de hiteles helyeken, mert nem Marika tudja a tutit a gyakori kérdések.hu-ról! Nőgyógyászok honlapjait olvasd el, illetve a gyártócégek oldalán olvass utána a termékeiknek, és aztán kérdezd meg a saját orvosodat is!

3. Alaposan kérdezd ki a nőgyógyászod, és ha úgy érzed nem kaptál megfelelő választ, menj addig, amíg olyan orvost nem találsz, aki megnyugtató válaszokat ad. Ezt ne érezd cikinek! Konkrétan a te testedről van szó, te fogod beszedni, vagy a te méhedben lesz a fogamzásgátló.

4. Tudom, tudom, könnyű mondani, de ne az ára alapján dönts! Mire gondolok? Vannak olyan méhen belüli eszközök, ami első hallásra baromi drágának tűnhet, de ha leosztod, hogy egy hónapra mennyire jön ki, főleg ha olyan  ami öt évig használható, a végén kijöhet, hogy úgy már nem is olyan vészes. Illetve a partnereddel megbeszélheted, hogy állja a felét. Erről már írtam cikket korábban.

5. Ha pedig a kiválasztott módszer mégsem jött be, mondd el az orvosodnak, ne félj kérdezni, váltani! Simán előfordul, hogy az elsőre felírt fogamzásgátló gyógyszer nem neked való – mondjuk azért, mert súlyos hangulatingadozásaid vannak tőle – ilyenkor abszolút érdemes váltani másra.

Borítókép: Unsplash

https://www.ohsuli.hu/2019/01/21/tisztasagi-papirszexovszernelkul/

Print Friendly, PDF & Email