Happy BDSM

Magyar BDSM Konferencia: Kötözéstől az elektromos korbácsoláson át

magyar bdsm konfrencia

Most, 2019. november 8-10. között Budapesten lesz a Magyar BDSM Konferencia. A főszervezője, Ferencz Dániel mesél arról, hogy miről szól ez az egész, kik a látogatók, és hogy teljesen kezdőként érdemes-e kimenni a rendezvényre.

Miért fontos, hogy legyen BDSM Konferencia? Miért gondoltad, hogy szükség van rá?

Magyarországon – mint a posztszocialista országokban általában- alacsonyabb a BDSM kultúrája és kevesebb ismerettel rendelkeznek róla az emberek, mint a nyugati vagy távol-keleti országokban. 2015. februárjában jártam a II. Római BDSM Konferencián, akkor jött az ötlet, hogy itthonra is kellene egyet csinálni a római mintjára. 2016-ban meg is tartottuk az első Magyar BDSM Konferenciát ( a HunCont) több mint 100 fővel.

A konferencia célja az elmélet és a gyakorlat egyesítése. Az elmélet olyan, mint egy ház alapzata. Ha nincs jól megalapozva egy épület, hiába gyönyörű a tető rajta. Az eddigi három HunConon pedig úgy láttam, hogy a Rómából átvett minta jól működik és számos barátság kötettet, illetve számos játék zajlik minden évben a HunConokon. Sajnos a Római Konferencia tavaly megszűnt, de mi büszkén visszük tovább az örökségüket, itt Európa közepén.

Milyen előadásokkal találkozhat, aki elmegy, mire számítson?

Huszonkilenc workshopunk lesz: a kötözéstől, a hagyományos és az elektromos korbácsoláson át, a BDSM és család téma köréig sok témáról tanulhatnak a résztvevők. Lesznek kifejezetten elméleti előadások is, de sok olyan gyakorlati workshop lesz, ahol a tanultakat ki is tudják majd próbálni a résztvevők.

II. Magyar BDSM Konferencia
                                                        Kattints a képre az előző Magyar BDSM konferencia fotóiért!

Ki a konferencia közönsége? Külföldiek? Magyarok? Tapasztaltak? Kezdők?

A konferencia közönsége teljesen nemzetközi. Idén eddig 18 országból vannak résztvevők: Szerbia, Bulgária, Horvátország, Dánia, Svédország, Kanada, Izrael, Egyesült Államok, Németország, Oroszország, Svájc és természetesen Magyarország. A konferenciára sok visszajáró vendégünk és előadónk van, mind Magyarországról, mind külföldről, de minden évben sok új, izgalmas ember csatlakozik hozzánk. Teljesen kezdőből viszonylag kevés van, de minden évben vannak a programunkban alapszintűek is, például a kötözés és a korbácsolás témájában.

Érdemes-e érdeklődőként kimenni, érdemes-e teljesen kezdőként nulla ehhez kapcsolódó tudással ott lenni? Valóban kap ismereteket a BDSM-ről, aki megy?

Elsőre én kisebb eseményeket szoktam javasolni a teljesen kezdőknek, mert nagy falat lehet egy 2,5 napos, intenzív BDSM élmény kezdésnek. De aki szeretne hiteles előadóktól tanulni és kipróbálni magát, azt természetesen szeretettel várjuk.

Idén már ez lesz az ötödik alkalom, hogy BDSM díjakat adtok át. Erről tudnál többet mondani? Hogy lesz valaki jelölt és mi alapján ítélitek oda a díjakat?

Idén már hagyománynak számítanak a Magyar BDSM Díjak, amiket már öt éve adunk át. 2015-ben volt az első szavazásunk és díjátadó gálánk, amit külföldi mintára alapítottunk. A díjak célja az, hogy elismerjük a hazai közösségért legtöbbet tevő, ahhoz legtöbbet hozzáadó emberek lelkesedését, munkásságát, tevékenységét.

Bárkit lehet jelölni, de három fordulónk van. Az első fordulóba beérkező jelölések közül minden kategóriában a top 5 szavazatot kapó jelölt jut be a második körbe. A második körbe bejutóktól bekérünk egy-egy rövid bemutatkozást egy zsűritársam javaslata alapján. A legtöbb 3 szavazatot kapó jelölt jut be a döntőbe, ahol a zsűri a szavazatok száma, a jelöltek bemutatkozása és személyes benyomásai (amennyiben ismeri a jelölt közösségi tevékenységét személyesen is) születik döntés a nyertesekről. Minden adott év nyerteseiből lesz a következő évi Magyar BDSM Díjak zsűrije. A szavazás első két fordulájában az efetis.hu oldalon keresztül tudnak jelölteket állítani, illetve szavazni az érdeklődők.

Kattints a képre!

Borítókép: efetis.hu

Print Friendly, PDF & Email