Szex.Egészség
sperma, dr. tamási béla
Bárcsak tudnám, hogy miért éppen Jász-Nagykun-Szolnok megyében keresnek rá Magyarországon a legtöbben a sperma szóra, de nem tudom. Azt tudom – micsoda átkötés – hogy az Insta Story-ban kérdezhettetek a spermáról, és a szuperhasznos blogot is író Dr. Tamási Béla, bőrgyógyász és nemi gyógyász válaszolt a kérdéseitekre.
  • Kövessétek Dr. Tamási Bélát a Facebookon és Instagramon is, mert tőle nagyon sokat tanulhattok a biztonságos szexről!
Szóval itt vannak a válaszok:
1. “Van-e olyan, hogy spermaallergia? Több barátnőm testén piros foltokat hagyott maga utána a spermám? Ez normális?”

Létezik ilyen, bár eléggé ritka, az angol neve human seminal plasma allergy, bár kicsi rá az esély, hogy többen is csak a te spermádra allergiásak, inkább más lehet a dolog mögött

2. “Mi a teendő, ha szembe kerül? Azt tapasztaltam, hogy nagyon csíp és kipirosodik tőle a szemem. A szemcsepp szakszerű megoldás?”

A szembe került sperma okoz egy kis kötőhártya-gyulladást, mert a spermiumok idegenek a szervezeted számára és megpróbál védekezni. Bő langyos vízzel ki kell azonnal öblíteni!

3. “Mikor tekinthető egészségesnek a sperma? Milyen szagú és állagú a normális? Illetve van-e átlag mennyiség? Kell-e aggódni, ha túl sok, túl kevés? Van-e valami, amivel a mennyiségét befolyásolhatom?”

Ez nagyon tág határok között változik, és nagyon egyénfüggő. Normális sperma nincs és a mennyisége is viszonylag állandó. Egyébként minél ritkábban történik ejakuláció, vagy minél hosszabb a szexuális izgalom, annál több van belőle.

4. “Van-e káros hatása, ha élvezés után egy darabig nem mosom le a makkomról?”

Mivel az ondóváladékban rengeteg a cukor, a gombák imádnak benne elszaporodni, ezért érdemes lemosni (és az utóváladékot is, ami elélvezés után még néhány percig szivároghat).

5. “Van-e olyan biztonságos védekezési módszer, ami ideiglenes kasztrálja kémiailag a férfit?”

Jelenleg ilyen még nincs, de ha lenne is, eléggé veszélyes módszer lenne.

6. “Rossz szagú a spermám, menjek orvoshoz?”

Nem, általában bizonyos ételek és a dohányzás okozhat kellemetlen illatot.
Kattints a képre!
Print Friendly, PDF & Email