Szex.Tippek

“Bárcsak tudtam volna, hogy szex közben a csiklómhoz nyúlni ér”

Néha szoktam rajta gondolkozni, hogy vajon hogyan alakult volna az életem/ a szexuális életem története, ha amiket most tudok a szexről, már 30 éve tudtam volna. (Ugyanitt, vajon 80 évesen meg már olyan profi leszek, hogy röhögve gondolok vissza a mostani, majdnem 40 éves önmagamra, hogy “Jaj, de aranyos kis tapasztalatlan csitri voltam, bezzeg most!”:) A lényeg, hogy persze vannak dolgok, amelyekre fel lehet készülni az első szex előtt, például jó, ha az embernek van anatómiai tudása, illetve van annyi esze, hogy tudja, hogyan kell védekezni a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek ellen. De jó lett volna, ha tudom tinédzser koromban, hogy nem ciki, ha a behatolás után 3 perccel nem lesz orgazmusom, sőt nemcsak a behatolás az egyetlen megoldás.

Bárcsak tudtam volna a szexről, hogy konkrétan mi jó nekem, és bárcsak tudtam volna ezt szavakba önteni.

Arra gondoltam, megkérdezem a hetero, leszbikus és meleg barátaimat, hogy meséljék el, mi lett volna az, amit bárcsak tudtak volna a szexről még tapasztalatlanabb korukban. Baromi jó válaszokat kaptam, és tök jó lett volna ezeket legalább 23-25 évvel ezelőtt olvasni. Szóval szerintem, ha van a közeletekben vívódó tinédzser, vagy vívódó tinédzser szülő, küldjétek el neki ezt a cikket, hátha jól jön mások tapasztalata!

Kata, 35

  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy a szüzesség elvesztésével tényleg érdemes megvárni azt a férfit vagy nőt, aki tisztelettel, türelemmel és szeretettel bánik a testemmel, és nem csak a saját élvezésére használja azt. Ha visszamehetnék az időben, karon ragadnám tizenkilenc éves énem, hogy ne egy semmirekellő, drogos dj karjaiban élje át élete első intim kapcsolódását.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy előbb a saját testemet kell felfedeznem ahhoz, hogy élvezni tudjam a szexet. Ha ezt tudom, nem teltek volna el úgy évek, hogy fogalmam sincs arról, mi az igazán jó szex – és mi az orgazmus. Sok könyvtárban eltöltött óra, felvilágosító irodalom (javarészt külföldi, mert magyarul jó akkoriban nem volt), és egy szexuálpszichológus kellett ahhoz, hogy összehozzam az első katartikus extázist.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy a vallásnak semmi köze ahhoz, hogy mit művelek a bugyimban. Tizenkét év hittan óra, egy evangélikus gimnázium és egy katolikus egyetem bőven elég ahhoz, hogy az ember lánya aszexuális legyen, és maszturbálás közben is eszébe jussanak a pap szavai: paráználkodás közben a halott nagypapám néz rám a felhők mögül.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy a férfiak zöme pornón szocializálódott, és azt hiszi normálisnak, természetesnek, elvárhatónak, amit ott lát. Ha ezt tudom, tuti beintek minden második férfinak, akivel dolgom volt, és nem hozom magam olyan megalázó helyzetekbe, amik nemcsak lelki, de testi fájdalommal is jártak. Ma már tudom, a pornó nem több egy jó ajzószernél.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy a filmekben látható szimultán orgazmus nem alapállapot, hanem egy ritka csoda, ami jó, ha az életben kétszer összejön.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy nincs azzal semmi baj, ha az ember lánya a csiklójához nyúl közösülés közben, a mai agyammal pedig simán felpofoznám azokat a férfiakat, akik eltolták a kezemet, mert zavarta őket, hogy nem tudok „rendesen” elmenni.

Dia, 25

  • Én azt üzenném magamnak, hogy fogadjam el magam, meg olyannal legyek, akivel nem azon gondolkozom, hogy mit gondol a testemről, mert addig nem fogom tudni úgy elengedni magam, amíg le kell húznom a redőnyt szex előtt. Ámen. 😀

Gábor, 45

  • Bárcsak tudtam volna a szexről, hogy a szexológusok egy része csak szórakoztatni próbál és nem felkészíteni egy első aktusra. Egy építőtáborban hallottam 16 évesen egy ilyen előadást, ahol az volt az egyetlen visszatérő állítás, hogy a nők/lányok lassan tudják elengedni magukat, ezért valami olyannal kell kiütni őket randi alatt, mintha egy téglával verték volna fejbe. Azt már akkor is éreztem, hogy ez nem vicces.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről, hogy a nők nem feltétlenül érzékenyebbek a pasiknál szex közben. Lehet hogy a tudásuk a saját testükről komplexebb, mint a pasiknak, de érzékenységben nem feltétlenül a nemi jelleg, hanem sokkal inkább a karakter a meghatározó.

Anna, 34

  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy csinálhatom nőkkel is.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy a pornó az nem az.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy nem a teljesítmény vagy a mennyiség a lényeg.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy mondhatok rá bármikor nemet.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy nem kell eljátszanom benne egy szerepet.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy a saját nemi szerveimet is fontos szeretnem, hogy jó legyen.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy nem muszáj hajhászni mindenáron.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy várhatok vele elkezdeni, amíg jólesik.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy nincs olyan, hogy szüzesség.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről azt, hogy az orgazmusom sokféle lehet.

Szilvi, 35

“Én a gimis énemnek az üzenném hogy szeresse a testét. Az ágyban annyira nem számít, hogy hol kerek, hol lapos az ember, milyen hegek vannak rajta, ha olyannal fekszik le, ahol az érzések is rendben vannak.”

Dani, 39

  • Bárcsak tudtam volna a szexről, hogy nem egy feladat, aminek meg kell felelni: nem baj, ha nem mindig tökéletesre sikerül.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről, hogy nemcsak csinálni, hanem beszélni róla a partnereddel is legalább annyira fontos.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről, hogy az nem baj, ha minél több síkosítót használsz.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről, hogy az nem kínos, ha szexuális segédeszközöket is használsz.
  • Bárcsak tudtam volna a szexről, hogy nemcsak az a jó szex, aminek a végén mindkét fél elmegy.

Borítókép: Broad City

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.