Szex.Egészség

Szagold meg néha a bugyid, jó lesz!

Ha mondjuk 20 évvel ezelőtt jön valaki, és arra biztat, hogy szagolgassam a saját bugyimat, totál hülyének néztem volna. Meg perverznek is. Ez a bugyiszagolgatás nálam egyszer csak kialakult. Azon kaptam magam, hogy már évek óta szagolgatom, és vonom le a következtetéseket. Az egész semmi másról nem szól, csupán arról, hogy képben legyek azzal, mi történik a puncimmal, hivatalosabban mi történik a vaginámban. Vagyis egészséges vagyok-e.

Nagyon jó fej nőgyógyászom van, és amikor pár éve kértem tőle, hogy a világ összes nemi betegségére csinálja meg a szűrést rajtam, azt mondta, hogy oké, de előtte feltesz öt kérdést, és abból majd eldönti, hogy bizonyos szűrésekre van-e szükségem, vagy nincs. Mert feleslegesen nem szedné el a pénzem. Mondtam, hogy jó fej. Ha nem követtem volna nyomon, hogy mikor milyen szagú és állagú a puncim, akkor nem biztos, hogy tudtam volna válaszolni a nőgyógyásznak. (Itt olyan kérdésekre gondoljatok, hogy volt-e az elmúlt években zöld, habos, sűrű folyásom. Jó, mondjuk arra valószínű bugyiszagolgatás nélkül is emlékeztem volna.)

Korábban olvastam, amikor egy nőgyógyász mesélt egy olyan pácienséről, aki éveken keresztül tampont használt minden nap, mert olyan súlyos folyása volt, de úgy gondolta, hogy ez normális, ilyen szaga van és kész. A másik oldala az egésznek az, hogy ha szeretnéd élvezni, hogy a partnered kinyal, és nem azon parázni, hogy jaj, milyen szagom lehet,

jó képben lenni a puncid egészségügyi állapotával, még ha ez nagyon hivatalosan is hangzik.

Egyáltalán nem ciki tudni, hogy most éppen azért sűrűbb, mert nemsokára megjön. Jó tisztában lenni magaddal, a bugyid szagával, mert akkor, ha valami változást veszel észre, el tudsz menni orvoshoz. Menj is el, nézzen meg, derüljön ki minél hamarabb, ha valami probléma van!

Borítókép: Unsplash

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.